In Drenthe kun je veel beleven. Niet alleen de mooie natuur en de leuke dorpjes zijn te ontdekken. Drenthe heeft ook genoeg bezienswaardigheden waar jij naar toe zou kunnen gaan. Drenthe staat vooral bekend om de bezienswaardigheden maar heeft zoveel meer te bieden. De provincie staat bekend om de hunebedden. De grafkelders zijn al duizenden jaren oud. Wat maakt Drenthe nog verder zo bijzonder om er een dag door te brengen. We zullen je een aantal tips geven zodat jij in deze mooie provincie zeker kunt genieten en een onvergetelijke dag zult hebben.

Wat kun je allemaal doen in Drenthe?

Drenthe zal een uitdaging voor je worden. Niet alleen is het mooi maar je kunt er veel beleven. Drenthe heeft een gevangenismuseum die je zou kunnen bezoeken. De hunebedden gaan bekijken kan voor jou interessant zijn. Wil je een dierentuin bezoeken dan zou je kunnen gaan naar het Wildlands Adventure Zoo. Hier kun je met jouw kinderen een wereldexpeditie maken in een dag. Niet alleen kun je dieren zien maar het is tegelijk ook een attractiepark. Je kunt dus met je kinderen echt een hele dag vertoeven. Je weet zeker dat dit gewaardeerd wordt door je kinderen. Als je denkt dat het alleen voor kinderen leuk is dan heb je het mis want Wildlands is er voor jong en oud. Dat betekent dat jij net zoveel plezier zult hebben als de kinderen. Pretparken zijn in Drenthe genoeg te vinden zodat jij en de kinderen een dag volop plezier hebben. In Drenthe zijn zoveel bezigheden waar jij heen kunt gaan, je hoeft je zeker niet te vervelen in deze mooie provincie.

Pretparken in Drenthe

Zoals je weet zijn attractieparken genoeg in Drenthe. Je kunt ze zelf vinden als je even zoekt maar om het je gemakkelijker te maken zetten wij enkele voor je hier al neer. Pretparken die er zijn:

·        Kabouterland

·        Speelparadijs Cowboy en Indianen speelreservaat

·        Rijk der Kabouters

·        Speel en IJsboerderij de Drentse Koe

·        Wildlands Adventure Zoo

·        Drouwenerzand Attractiepark

·        Verkeers- & Attractiepark Duinen Zathe

·        Plopsa Indoor Coevorden

·        Urban Jump & Playground

Op de website van rtv drenthe kun je meer informatie vinden over de pretparken en de andere bezienswaardigheden van de provincie Drenthe. Je ziet je hebt keuze genoeg uit verschillende parken.

Wat kan ik nog ontdekken in Drenthe?

Pretparken zul je veel kunnen vinden in Drenthe. Een ander leuk uitstapje kan zijn naar het Vlinderparadijs Papiliorama. Iedereen vindt vlinders mooi en die kun je bewonderen bij het vlinderparadijs. Elke dag is het mogelijk om te kunnen kijken naar honderden vlinders die er rondvliegen. Het is zeker een aanrader om het een keer te gaan bezichtigen. Wil je meer dieren zien dan heb je de mogelijkheid om de Albert Vink Dierenweide in Nijeveen te bezoeken. Hier kan je in alle rust genieten van pauwen en geitjes. Een aantal wallabies lopen er rond en de kinderen kunnen de dieren voeren. Niet alleen kun je uitrusten maar genieten van de dieren en ze voeren zullen het een leuke belevenis maken. Je zou ook naar Zoo Bizar kunnen gaan als je geen genoeg kunt krijgen van dieren. Een van de verzorgers die er werken laten je van dichtbij kennismaken met hun exotische dieren. Zoo Bizar is een mini-zoo. Je kunt hier genoeg beleven voor jong en oud.