Rolstoelvriendelijke vakanties

Ook met een rolstoel kunt u op vakantie! Een actieve vakantie is misschien wat minder geschikt, maar met een beetje begeleiding kunt u met een rolstoel ook een onvergetelijke vakantie hebben

Rolstoelvriendelijke accomodaties

Steeds meer accomodaties zijn geschikt voor mindervalide reizigers. Via reiswebsites kunt u vaak gemakkelijk zien welke accomodaties en bestemmingen geschikt zijn voor reizigers met een rolstoel. Heeft u iets gevonden en wilt u weten of het rolstoelvriendelijk is? Neem dan contact op met uw touroperator. U kunt een rolstoelvriendelijke kamer aanvragen, zodat u er zeker van bent dat u een aangepaste kamer krijgt.

Rolstoelvriendelijke accomodaties

Schiphol

Gaat u met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming? Op Schiphol zijn er geen drempels en alle verdiepingen kunt u bereiken met de lift. Ook gaan schuifdeuren automatisch open en er zijn toiletten voor mindervaliden. Ook kunt u op Schiphol begeleiding aanvragen, zodat iemand u naar de gate kan begeleiden. In het vliegtuig zijn er stewards en stewardessen die u kunnen begeleiden naar uw zitplaats.

Schiphol

Rolstoel of scootmobiel meenemen

Neemt u een rolstoel of scootmobiel mee? Dan kunt u dat vaak aangeven bij uw boeking. Een medewerker neemt dan contact met u op met uw touroperator. Zij zullen met u bespreken hoe de procedure verloopt.

Rolstoelvriendelijke vakantie in Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor rolstoelgebruikers. Het land heeft veel  mogelijkheden, zoals stedentrips en wijnproefvakanties, waarbij u kunt genieten van het plattelandsleven of culturele uitstapjes kunt doen. Of zak verder af naar het zuiden voor een ideale strandvakantie.

Frankrijk

Rolstoelvriendelijke vakantie in Ierland

Wanneer u een rolstoel hebt wil het niet zeggen dat u niet op vakantie kunt. Denk eens aan een rolstoelvriendelijke vakantie in Ierland met de meest prachtige landschappen en het perfecte vakantiehuis met de aanpassingen die u nodig heeft.

Rolstoelvriendelijke vakantie in Italië

Ook Italië is een land met mogelijkheden, met veel natuur en historische bezienswaardigheden. Er is ruime keuze uit rolstoelvriendelijke vakantiehuizen zodat u onbezorgd het land kunt verkennen.