Iedereen kent de naam Bourgogne wel, het is een zeer bekende streek vanwege de heerlijke rode en witte wijnen die er worden gemaakt. Bourgogne ligt in het midden van Frankrijk en in 31.582 vierkante kilometer groot en het telt meer dan anderhalf miljoen inwoners. 70% van de wijnen die in Bourgogne gekweekt worden zijn van witte druiven gemaakt, de bekendste van deze witte wijnen is de Chardonnay. Naast de wijnen is Bourgogne ook heel erg geliefd bij kampeerders, vooral de Nederlandse campinggast kom je hier al gauw tegen. Deze worden aangetrokken door het mooie heuvellandschap en het beeldige groene natuur, maar later meer hierover. Verder zijn er een aantal leuke steden te vinden in Bourgogne en zijn de oud Franse dorpjes in het heuvellandschap een prachtig plaatje. Kies dus voor een kampeervakantie in Saône-et-Loire.

Kamperen in Bourgogne

Zoals eerder genoemd is kamperen in Bourgogne erg leuk, je zult ook erg veel Nederlanders tegen komen. Er zijn vele campings te vinden en in vele zul je ook Nederlandse kampeerders vinden. Men wordt aangetrokken door de prachtige natuur, mooie bergen, prachtige dorpen en heerlijk wijnen. Je hoeft niet ver te zoeken om een camping tegen te komen in Bourgogne, hoewel sommige wel een beetje prijzig kunnen zijn, zijn er ook relatief goedkope campings te vinden die ook erg goede faciliteiten hebben. Je ben misschien wel aan het kamperen maar het blijft een vakantie, toch?

Natuur in Bourgogne (Saone-et-loire)

Zoals al eerder genoemd is Bourgogne een prachtig plaatje, het is werkelijk bevredigend om gewoon een dag rond te rijden of lopen door de prachtige bossen en heuvels van Bourgogne, overal waar je kijkt is weer wat nieuws en moois te zien, of het nou inheemse dieren, een wilde rivier, een gigantische boom of een mild kreekje is, er is altijd wat moois te zien. Dit prachtige heuvellandschap wordt natuurlijk nog aantrekkelijker gemaakt door de schattige dorpjes die in dit landschap voorkomen. Als je van mooie natuur houdt, moet je zeker een keer in Bourgogne gaan kamperen. Aangezien u dit leest neem ik aan dat u de natuur van zompig Nederland wel gezien heeft en dan is het zeer bevredigend om te kamperen in Bourgogne. De regio is tevens erg kindvriendelijk. Je kunt dus met het hele gezin lekker naar een kindvriendelijke camping in Saone-et-loire.

Steden in Bourgogne

Natuurlijk heeft Bourgogne ook steden, een van de meest bekendste steden is Dijon, je kent deze naam misschien wel de mosterd. Dijon is de hoofdstad van Bourgogne, waarschijnlijk niet vanwege de mosterd, en heeft erg veel musea. Bijvoorbeeld het Musée des Beaux Arts is zeker een bezoekje waard, ook heeft het een prachtige kerk met een prachtige klok van meer dan 600 jaar oud. Nog een erg bekende stad is Beaune, de bekendheid van deze stad is voornamelijk te danken aan het Hotel-Dieu of Hospice die de beeldige kunstzinnigheid van de Vlaamse architectuur prachtig laat zien. Mocht u in de buurt van deze steden kamperen is het zeer zeker aan te raden om deze te bezoeken, niet alleen om dat u toch boodschappen moet doen, maar voornamelijk voor de prachtige musea en architectuur. Vergeet je camera niet in je tent te laten liggen.

Toeristische attracties in Bourgogne

Als u in Bourgogne kampeert doet u dit waarschijnlijk voor de natuur en als u van natuur houdt moet u als u in de buurt bent wel naar het Natuurpark van Morvan, dit ligt in het midden van Bourgogne. Het is een van de 23 natuurparken van Frankrijk en is zo’n 175.000 ha groot waarvan 70.000 ha bos en 1300 ha water is. Je kunt hier hele grote meren en woeste rivieren vinden, maar ook het wonderlijk wild is hier volop te vinden. Er zijn otters, herten, vogels, vlinders, forellen en allerlei andere wilde dieren te spotten. Bent u een natuurfanaat of houdt u gewoon van de dagje door de heuvels lopen, dan is dit natuurpark echt iets voor u. Mocht u dus een keer in de prachtige natuur van Bourgogne kamperen, ga eens langs in de Morvan, het is gegarandeerd een hoogtepunt van uw vakantie.